Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/starthjemmeside.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/starthjemmeside.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/starthjemmeside.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Køb af domæne - Sådan finder du det rette domænenavn

Køb af domæne – sådan vælger du det rigtige domænenavn

Hjem » Webhotel » Køb af domæne – sådan vælger du det rigtige domænenavn

I tvivl ift. køb af domæne? Hvis du skal ud og finde det et godt domænenavn, så er der god chance for at en række spørgsmål melder sig. Hvis du er fuldstændig på bar bund, ift. domænekøb, så bør du gøre dig en række overvejelser. Vi hjælper dig med at finde det bedst mulige domæne ud fra dine behov.

Disse spørgsmål og problemstillinger, prøver vi at gennemgå og besvare i denne guide, så du kan købe et fantastisk domæne.

Valg af domænenavn

Det vigtigste ved et godt domænenavn, det er at folk skal kunne finde dig. Hvis du har et velkendt brand, så skal du selvfølgelig købe et domænenavn som svarer til dit brand.

Har du f.eks. en forretning som hedder ABC, så bør du se om ABC.dk er ledigt, medmindre din forretning henvender sig til det internationale marked, så vil du være bedre stillet med et .com domæne.

Langt de fleste gode domæner er taget, så du kan sagtens ende i en situation, hvor dit ønskede domænenavn er utilgængeligt. Er det tilfældet, så kan du enten overveje at købe et andet tld, som f.eks. .com, hvis .dk er taget, eller eksotiske domæner som .nu, .as eller lignende.

Et domænenavn skal gerne afspejle ens forretning eller hænge sammen med formålet for hjemmeside. Har du en side omkring sunde madopskrifter, så kan man tænke domænenavne som f.eks. sundmad.dk, sundt.dk, sundemadeopskrifter.dk, mv.

Skal jeg vælge et generisk eller brandnavn?

For langt de fleste, der er et brandnavn vejen frem, da det ofte er mere sigende. Er du f.eks. selvstændig elektriker, med et firmanavn som hedder “Hansens El-service”, så vil det ofte være bedst at gå efter “hansenselservice.dk” end f.eks. elektrikerfirma.dk.

Grunden til at der anbefales et brandnavn, er at ens eksisterende og kommende kunder, skal kunne genkende dit brand / firmanavn i domænet. Ellers kan det skabe forvirring og eventuelt tab af kunder pga. misforståelse.

Hvis man skal ud og markedsføre sig på Tv og i radioen, så vil det være en god idé at gå efter et domænenavn som er så kort som muligt og som er nemt at huske. et godt eksempel er den kendte danske restaurant Noma, som faktisk er en forkortelse af Nordisk Mad. Noma.dk, det er nemmere at brande, end Nordiskmad.dk.

Domæner og søgemaskineoptimering

Det kan være fristende at købe et .nu eller .as domæne. Kigger vi dog nærmere på et .nu domæne, så er det topdomænet for republikken Niue og .as er topdomænet for Amerikansk Samoa.

Det betyder at i Googles øjne, der at de måske ikke så relevante ift. til det danske markede, så man vil opleve at det er noget sværere at få domænerne til at ranke i Google i Danmark, ift. hvis man f.eks. havde valgt et .dk domæne.

Den samme problemstilling er der med .com, .net, .eu, mv. Hvis man vil markedsføres i Danmark og udelukkende Danmark, så skal man vælge et .dk domæne, da det giver en fordel i Google.

Skal der www. foran domænenavnet?

I gamle dage, der brugte man konsekvent www. foran ens domænenavn. Men i dag der vælger flere og flere at køre deres hjemmeside uden, da det jo er fuldstændigt ligegyldigt, og det tager længere at taste.

Grunden til at det er ligegyldigt, det er at www. eller ej, det afgøres af serverens / hjemmesidens indstillinger, men ved næsten alle systemer, der viderestilles siden automatisk til den aktive version. Ellers skal man sørge for at få det opsat, da det ellers kan give problemer ift. søgemaskinerne.

Hvor køber jeg et domænenavn?

Hos alle seriøse udbydere af webhoteller, der kan man køb domænenavne. Der kan være lidt forskel i prisen, så derfor kan det være en god idé at undersøge markedet, så man får sit domæne billigst muligt.

Det er især ved de mere specielle domæneendelser, at prisen kan variere meget.

Prisen på et domæne er ikke høj. Typisk der ligger de på mellem 45 og et par hundrede kroner.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *