Webhotel WIKI

Hjem » Webhotel » Webhotel WIKI

Denne guide opdateres løbende. Er der noget du gerne vil have inkluderet, så skriv blot i kommentarfeltet.

Domæne

Et domæne er ens adresse på nettet. Man lejer domæner, f.eks. via DK-hostmaster i Danmark. Når man lejer et domæne, så har man rettigheden til domænet, så længe man betaler for det, medmindre man overtræder domænereglerne, f.eks. ved at bruge et registreret varemærke. Der findes en lang række forskellige domæneendelser, internationalt er de mest anvendte .com, .net, og .org, mens man i Danmark ofte benytter. Dog bruger nogle danske hjemmesider også eksotiske domæneendelser, som f.eks. .nu eller .as.

Subdomæne

Et subdomæne er eksempelvis test.webhoteltips.dk – Hvor man laver en underadresse til et hoveddomæne. Et subdomæne anses som sit helt eget domæne af søgemaskinerne, som f.eks. Google.

Plads

Man angiver webhotellers størrelse ift. til plads. Dette er typisk gigabyte, hvor man køber X antal GB plads hos ens hostingcenter.

FTP

FTP betyder File Transfer Protocol, hvilket på dansk kan oversættes til filoverførselsprotokol. Det er metoden man kobler sig på ens server og overfører filer. Dette sker typisk enten via ens CMS (Content Management System), hvor man overfører direkte i browseren, eller via. et 3. part program, som eksempelvis Filezilla.

E-mail

POP3

Bruger du POP3 til at hente dine mails ned, så slettes de direkte fra serveren. Det er en risikabel måde at styre sine e-mails på, hvor det kræver at du har godt styr på backup.

IMAP

IMAP er den mest sikre måde at styre sine e-mails på. Når man får en ny e-mail, så genereres der automatisk en kopi i ens indbakke og alt indhold synkroniseres med serveren. På den måde følger ens e-mails med, hvis eksempelvis ens computer går i stykker og man bliver nød til at opsætte mailprogrammet forfra.

CMS

Et CMS er et online program som kører direkte på serveren, det kan anvendes til at styre ens hjemmeside med. Det kan f.eks. være oprettelse af indhold, billeder og lign. Man styre ens indhold direkte i en webbrowser og systemet kommunikere direkte med ens database.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *